iron+c
IRON+C - 120tab

IRON+C - 120tab

8.90€
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 8.90€
Dobavljivo: Na zalogi
Železo sodeluje pri mnogih metabolnih procesih in reakcijah, ki so pomembne za življenje: sinteza DNK, prenos elektronov in kisika, dihanje, metabolizem aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfita.

Železo z dodanim vitaminom C

 • Želeto -Bisglycinat z visoko biloško rvednostjo
 • 14 mg (100 % NRV) na tableto kar zagotovi 100% dnevnih potreb
 • Z dodatkom vitamina C za boljšo absorbcijo
 • Pomemben pri metabolizmu maščob, aminokislin
 • Pomemben pri prenosu in hrambi kisikae
 • Pomemben dodatek za vegane in vegetarijance

Kaj je izdelek izdelek Železo+C vitamin?

Železo (Fe) je za telo esencialen element. Ima veliko pomembnih vlog v organizmu – sodeluje pri prenosu in hrambi kisika, je pa tudi kofaktor pri metabolizmu nekaterih hranil. V živilih ga najdemo v dveh oblikah – v t.i. nehemski obliki (v živilih živalskega in rastlinskega izvora), in kot hemsko obliki (izključno v živilih živalskega izvora), kjer je železo vezano v mioglobinu in hemoglobinu. Hemsko železo je za človeka bistveno bolj izkoristljivo kot nehemsko železo.

Kaj lahko pričakujemo od izdelka?

Železo sodeluje kot kofaktor pri mnogih metabolnih procesih in redoks reakcijah, ki so pomembne za življenje: sinteza DNK, prenos elektronov in kisika, dihanje, metabolizem aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfita.

Funkcionalnost izdelka?

 • Priporočen dnevni vnos (PDV) železa za odraslega človeka je 14 mg. Le kot primer – takšno količino železa v telo vnesete, če tekom dneva zaužijete skodelico kuhane špinače (180 g), 30 g ovsenih kosmičev, eno jajce (68 g), 40 g sojinega sira ter telečji zrezek (150 g).
 • Glavni vir železa v prehrani so žita in žitni izdelki (tudi kruh), meso in mesni izdelki, ribe, stročnice, zelenjava in sadje.
 • Absorpcijo železa zavirajo fitinska kislina, polifenoli, kalcij in nekatere mlečne in jajčne beljakovine.
 • Absorpcijo nehemske oblike železa spodbuja vitamin C (askorbinska kislina), zato se pri uživanju dobrih rastlinskih virov železa priporoča kombiniranje z živili, ki so tudi vir vitamina C.
 • Pomanjkanje železa je po svetu precej razširjeno. Pogosteje se pojavi pri ženskah v rodni dobi, vegetarijancih, nosečnicah in doječih mamah. Poleg anemija pomanjkanje železa povzroča še vrsto drugih zapletov, še posebej nevarno pa je med nosečnostjo in v zgodnjem otroštvu.
 • Železo je pro-oksidant, zato previsoki vnosi niso priporočljivi. Visok vnos železa predstavlja še poseben problem pri ljudeh z genetsko okvaro hemokromatozo, saj lahko pride do nevarnega nalaganja železa v organih.

OPOZORILO:
Priporočenega dnevnega odmerka ne prekoračite. Držite izdelek izven dosega otrok! Izdelek je prehransko dopolnilo k uravnoteženi prehrani ob aktivnem načinu življenja.

Sestavine

Izdelek

tableta / 14mg železa

Opis izdelka

Prehransko dopolnilo

Posebna opozorila

brez sladil
Uravnotežena in raznolika prehrana in zdrav način življenja so bistvenega pomena za delovanje opisanega proizvoda. Prekoračitev dnevnega odmerka se odsvetuje. Hranite izven dosega otrok

Alergeni

 

Pakiranje

plastenka 120 tab / 90gr 

Okusi

brez okusa

Rok trajanja

označen na embalaži

Navodilo za uporabo

Zaužijte 1 krat dnevno eno tableto po obroku z veliko tekočine

Proizvaja:

PEAK PERFORMANCE PRODUCTS-LUXEMBURG

Uvaža:

Velmark d.o.o., Črtomirova 9, 2000 Maribor

 

 

Prehrambene vrednosti

sestava Kalciumove soli, prtpfpsfprna kislina,  Ascorbinska  kislina 14,6%, železobisglycinat 9,3%, Hodrpgenizirano bombaževo olje, (Hydriertes ,magneziumove soli maščobnih kislin).
 
vsebnost /100g NRV** /Portion** NRV*
Vitamin C / / 100 mg 125 %
Traubenkern-Extrakt / / 14 mg 100%
* dnevne vrednosti
** doziranje (1tableta)
      Geschmack EAN
Železo+C vitamin plastenka 90 g / 5453001866734
Izdelano v skladu z GMP / HACCP-Konceptom