Pogoji uporabe in zasebnost

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

 

Lastnik in upravitelj spletne trgovine je podjetje Velmark d.o.o. Ob prijavi v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in potrošnikom. 

 

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.
Ponudnik skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati  ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

 

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

 

Naročanje

Naročanje poteka prek Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah izdelkov.

 

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki  jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Račun. O morebitni spremembi naročila  oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov info(at)peak, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

CASH BACK

Kaj je Cash Back?
Cash Back je bonus v obliki dobroimetja, ki se lahko uporabi le kot dobropis pri nakupu v spletni trgovini. Vrednost Cash back točke je 1 cent in se naložijo na vaš račun kot dobroimetje.

Kako deluje?
- Pod ceno izdelka vidite, koliko Cash back točk vam bomo pripisali na vaš uporabniški račun.
- Izberete in naročite izdelke ki jih želite.
- Po prejemu potrdila o prevzemu nakupa vam pripišemo cash back točke na vaš uporabniški račun.

POMEMBNO:
- Cash back sistem deluje le, če imate v naši spletni trgovini registriran uporabniški račun.
- Pri nakupu morate biti prijavljeni v vaš uporabniški račun (ne kupujete kot gost).

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. 

Po Zakonu o varstvu potrošnikov (Ur.List RS,št.98/2004, 126/07)  1 odstavku 43 člen.
Ima potrošnik pravico pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14(štirinajstih)dneh od prejetja blaga,da odstopa od pogodbe  ne, da bi navedel razlog za odstop,  in sicer na kontaktni e-mail info(at)peak.si blago pa vrniti v nadaljnjih 30 (tridesetih) dneh po sporočilu o odstopu od nakupa. (3. odstavek 43d.člena)

V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artilkla. 

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Denar vračamo na vaš transakcijski račun v najkrajšem možnem roku, najkasneje v 30-tih dneh od prejema sporočila o odstopu od nakupa!  V primeru, da ne razpolagate s transakcijskim računom, vam denar vrnemo s poštno nakaznico.

 

Načini plačila 

- Po povzetju: plačilo z gotovino ob prevzemu naročenih izdelkov na izbranem naslovu. Pošta Slovenije vam pri plačilu po povzetju po svojem veljavnem ceniku zaračunava še provizijo na plačilo (informativni cenik je na dan 15.11.2011):

 

Vrednost kupnine 

Cena

do 96,00 €

0,96 €

od 96,00 € do 501,00 €

1% vrednosti odkupnine

nad 501,00 €

5,01 €

 

- Informativni izračun ali preko spletne spletna banke: plačilo po informativnem izračunu, ki ga kupec prejme na email naslov se izda izda samodejno ob naročilu kupca. Blago se odpremi šele po prilivu sredstev na transakcijski račun podjetja in se ne izdaja ob poslanem potrdilu kupca o izvedenem plačilu! Kupec pri plačilu na podlagi informativnega izračuna z nakazilom preko spletne banke nima dodatnih stroškov!

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu (Račun > Zgodovina naročil).

 

SSL varnostni certifikat

 

Na spletni strani Peak.si je nameščen SSL certifikat, ki zagotavlja 256-bitno SSL enkripcijo komunikacije med strežnikom na katerem je nameščena spletna stran in uporabniškim vmeskikom. SSL potrdilo je izdala za to pooblaščena organizacija, in obiskovalcu zagotavlja, da je komunikacijski kanal med njim in strežnikom zares varen. Obiskovalcem in našim kupcem želimo nuditi visok nivo varnosti, ki ga zagotavlja SSL certifikat, zato je izredno pomembeno, da je le ta prisoten, ko se od obiskovalca zahteva vnos osebnih podatkov. 

 

Piškotki

 

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

PODJETJE

NAZIV PIŠKOTKA

NAMEN

TRAJANJE

Velmark d.o.o.

language

Izbran jezikovni paket za spletno mesto

1 mesec

Velmark d.o.o.

currency

Izbrana valuta spletnega mesta

14 dni

Velmark d.o.o.

CL_MMPEAK

Pogoji o piškotkih

1 mesec

Velmark d.o.o.

PHPSESSID

Identifikacija uporabnikove seje

Do konca seje

Velmark d.o.o.

popup_box.panel_group_selected

Pop up nastavitve

Do konca seje

Velmark d.o.o.

popup_box_xxx

Pop up identifikacija

Do konca seje

Velmark d.o.o.

recently_viewed

Nazadnje ogledani izdelki

1 dan

 

Pobriši PIŠKOTKE

Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite

 

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite na povezavi GDPR poročilo. Sledite korakom za pridobitev poročila in navodiom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov. Kako lahko urejate vaše osebne podatke ali jih nadzirate posamezno, je odvisno od načina oddaje podatkov pri naročilu z ustvarjanjem uporabniškega računa, naročilu kot gost, ali vpis vašega email naslova v Newsletter.