Vitamin D
VITAMIN D - 180 tab

VITAMIN D - 180 tab

9.90€
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 9.90€
Dobavljivo: Na zalogi
Vitamin D pomemben za razvoj in rast, saj pospešuje absorbcijo kalcija in sodeluje pri nastajanju kosti.

Vitamin D3 - vitamin pomemben za kosti, mišice in imunski sistem (OPC)

  • Kapsula vsebuje kar 2.000 I.U. vitamina D3 C
  • Pomemben za zdravje zob in kost in kože
  • Pomemben za normalno delovanje imunskega sistema
  • Pomemben za normalno delovanje mišic
  • Zelo pomemben dodatek v zimskih mesecih zaradi manj sončnih dni
  • Idealen dodatek v kombinaciji s kalcijem

Kratek opis izdelka?

Vitamin D izvaja vlogo prohormona. SInteza vitamina D se prične ob izpostavljenosti soncu. V zimskih mesecih, ko je sonca manj, pogosto pride do pomanjkanja vitamina D. Temu se je potrebno izogniti, kajti vitamin D je potreben za normalno delovanje imunskega sistema, normalno raven kalcija in pospešuje absorbcijo kalcija, sodeluje pri nastajanju kosti in ima številne druge pozitivne vplive.

Kaj lahko pričakujemo od izdelka?

Študije so pokazale, da je razširjeno pomanjkanje vitamina D. Sodoben način življenja, dolg delovnik, vse manj gibanja na svežem zraku in soncu privedejo do njegovega pomanjkanja. V primeru pomanjkanja je nujno potrebno zagotoviti potrebe po vitaminu D. Vitamin D pomemben za razvoj in rast, saj pospešuje absorbcijo kalcija in sodeluje pri nastajanju kosti. Pomemben je za zdravje zob in kosti, za krepitev imunskega sistema, za pravilno delovanje mišic. Vitamin D igra pomembno vlogo tudi pri zmanjševanju tveganja za razvoj multiple skleroze, srčnih bolezni in drugih.

funkcionalnost izdelka?

Vitamin D strogo gledano ni vitamin, ampak je prohormon. Znan je kot “vitamin sonca”, kajti telo ga lahko proizvede samo ob izpostavljenosti soncu oziroma UV žarkom.Vitamin D ali kalcitriol igra zelo pomembno vlogo pri ravnotežju kalcija in mineralizaciji kosti. Tako prispeva k normalni absorpciji kalcija (in fosforja), kar prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob. Prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in skrbi za zaščito celic pred oksidativnim stresom, kot tudi za normalno delovanjem mišic. Vitamin D ima tudi funkcijo pri celični delitvi, ki je temeljni pogoj za nastanek novih mišičnih celic.

OPOZORILO:
Priporočenega dnevnega odmerka ne prekoračite. Držite izdelek izven dosega otrok! Izdelek je prehransko dopolnilo k uravnoteženi prehrani ob aktivnem načinu življenja.

Sestavine

Izdelek

tableta/500mg

Opis izdelka

Prehransko dopolnilo

Posebna opozorila

brez sladil
Uravnotežena in raznolika prehrana in zdrav način življenja so bistvenega pomena za delovanje opisanega proizvoda. Prekoračitev dnevnega odmerka se odsvetuje. Hranite izven dosega otrok

Alergeni

 

Pakiranje

plastenka 180tab

Okusi

brez okusa

Rok trajanja

označen na embalaži

Navodilo za uporabo

Zaužijte 1 krat dnevno 1/2 tablete po obroku z veliko tekočine

Proizvaja:

PEAK PERFORMANCE PRODUCTS-LUXEMBURG

Uvaža:

Velmark d.o.o., Črtomirova 9, 2000 Maribor

 

 

Prehrambene vrednosti

 
sestava Füllstoff: Dextrose und mikrokristalline Cellulose, Trennmittel: Magnesiumsalze von Speisefettsäuren und hydriertes Baumwollsaatöl, Bindemittel: Povidon, Cholecalciferol (0,01%).
 
vsebnost /100g NRV** /doziranje** NRV**
Vitamin D / / 25 µg 500 %
* dnevne vrednosti
** doziranje 1/2 Tab 25 µg (1000 I.U.)
ime izdelka peakiranje teža okus EAN
Vitamin D Dose 90 g / 5453001852508
izdelano v skladu GMP / HACCP

 

Peak

Peak Pereformance Products je eden vodilnih evropskih proizvajalcev športne prehrane in prehrambenih dodatkov za športnike. Specializirani so za izdelavo visoko kakovostnih prehranskih dopolnil, prilagojenih potrebam posameznika. Pokrivajo vse tipe aktivnih ljudi z različnimi cilji in zvrsti športne aktivnosti; bodybuilding, fitnes, športne vzdržljivosti, borilne veščine.

Obsežna paleta izdelkov vključuje tako klasične športne prehranske dodatke, kot tudi specializirane prehranske dodatke.

Prehrambeni dodatki so primerni za vse vrste treningov s skupnim ciljem: hitra in učinkovita izgradnja mišic ter povečanje splošne telesne pripravljenosti. Strokovnjaki za športno prehrano in neodvisni laboratoriji zagotavljajo, da so Peak izdelki v skladu z najsodobnejšimi in najvišimi standardi za  kakovost in čistost  "GMP", "GSP", "GAP" in v skladu z HACCP konceptom – koncept analize tveganj in kritičnih kontrolnih točk. Vsi produkti so izdelani po standardu za prehrano ISO 9001:2000.