tryptophan
TRYPTOPHAN-60kap

TRYPTOPHAN-60kap

14.90€
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 14.90€
Dobavljivo: Na zalogi
ključnega pomena za procese izgradnje in obnavljanja mišic ter pri sintezi serotonina

Izredno pomembena aminokislina za sintezo seratonina (hormon sreče)

  • 500mgL-tryptophan na kapsulo
  • z dodanim vitaminom B complex
  • Pomemben za sintezo delovanje šseratonina

 

Kratek opis?

 

 

Kot esencialna aminokislina (EAA) je L-triptofan(tryptophan) ključnega pomena za ljudi in je zato potreben tudi za procese izgradnje in obnavljanja mišic vendar izredno priljubljen zaradi pomembne vloge pri sintezi serotonina (hormon sreče) Za boljšo asimilacijo ali izkoristek je triptofan optimiziran s kompleksom vitaminov B.

Kaj lahko pričakujemo od izdelka?

Triptofan je esencialna aminokislina, ki jo morate jemati ločeno, da lahko izpolni svojo vlogo predhodnika serotonina. Celotni učinki dodatka triptofana na izgradnjo mišic so precej posredni in zelo odvisni od vaših drugih prehranjevalnih navad in uporabe dodatnih dodatkov (BCAA, beljakovine, kreatin). Da bi zagotovili splošno zadostno in stalno oskrbo z aminokislinami, si zagotovite tudi hitre (zlasti zjutraj, pred in po treningu) in počasne beljakovine, tako da bo močan, a kratek funkcionalni dvig triptofana podprt z zadostnimi gradbenimi substrati in izognemo se procesom razgradnje mišic.


Funkcionalnost in delovanje izdelka?

V nasprotju z aminokislinami iz običajne hrane, beljakovinskih koncentratov ali kombinacij aminokislin imajo posamezne aminokisline, kot je triptofan to prednost, da lahko svojo zelo posebno funkcionalnost razvijejo v izolaciji. To se lahko zgodi le, če je posamezna aminokislina videti dominantna, tj. vstopi v krvni bazen čim bolj izolirana. Pri popolnih virih beljakovin pa v krvni bazen vedno vstopi veliko število aminokislin hkrati, pri čemer aminokisline tako rekoč tekmujejo za prevlado. V zvezi s tem je treba posamezne aminokisline po možnosti zaužiti na prazen želodec."

Tako kot BCAA levcin, izolevcin in valin je tudi triptofan esencialna aminokislina in zato nujno potrebna za razvoj mišične in celične mase ter številnih endogenih beljakovin. Športniki pogosto uživajo beljakovinske koncentrate z nizko vsebnostjo triptofana, zato je dodajanje triptofana pogosto smiselno. Poleg njegovih lastnosti materiala za izgradnjo mišic, ki jih izpolnjuje vseh 8 EAA skupaj, se triptofan pogosto dopolnjuje zaradi njegovih lastnosti predhodnika serotonina. Serotonin nastane iz triptofana endogeno in s sodelovanjem encimov triptofan hidroksilaze in dekarboksilaze aromatskih L-aminokislin prek vmesne stopnje. Serotonin je nevrotransmiter in tkivni hormon, ki je pogovorno znan tudi kot "hormon sreče" in ima različne funkcije, vključno v povezavi z razpoloženjem, ritmom spanja in budnosti ter apetitom.


 

 

OPOZORILO:
Priporočenega dnevnega odmerka ne prekoračite. Držite izdelek izven dosega otrok! Izdelek je prehransko dopolnilo k uravnoteženi prehrani ob aktivnem načinu življenja.

Sestavine

Izdelek

Kapsula z aminokislino thryptophan in Vitamin B complex

Opis izdelka

Prehransko dopolnilo

Posebna opozorila

brez sladil –

To prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.Priporočljivo za osebe od napolnjenega 16 leta naprej .Priporočenega dnevnega odmerka ni dovoljeno prekoračiti. Shranjujte izven dosega otrok

 

Alergeni

 

Pakiranje

plastenka 60kap

Okusi

brez okusa

Rok trajanja

označen na embalaži

Navodilo za uporabo

Zaužijte 1kapsula dnevno 

Proizvaja:

PEAK PERFORMANCE PRODUCTS-LUXEMBURG

Uvaža:

Velmark d.o.o., Črtomirova 9, 2000 Maribor

 

 

Prehrambene vrednosti

sestava
L-Tryptophan 65%, Magnesiumcarbonat, Polnilo (dekstroza in mikrokristalna celuloza), Kapsula (goveja zelatina), sredstvo za sproščanje(magnezijeve soli maščobnih kislin in hidrogenirano olje, Nicotinamid, Pyridoxinhydrochlorid, Cyanocobalamin.
 
vsebnost kap NRV** odmerek1 kap* NRV**
Tryptophan 500mg / 500mg 50%
magnesium 60mg / 60mg  50 %
Vitamin B6
Vitamin B12
0,7mg
1,25ug
  0,7mg
1,25ug
50%
* dnevne vrednosti
** odmerek = 1kap
ime izdelka pakiranje teža okus EAN
Tyrosin plastenka 54g / 5453001862170
Izdelano v skladu z  GMP / HACCP