paket zdravje-optimum
PAKET "IMUNO" OPTIMAL

PAKET "IMUNO" OPTIMAL

44.50€
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 44.50€
Dobavljivo: Na zalogi
spekter vitaminov, antioxidantov in esencijalnimh omega maščob za dvig imunskega sistema in boljše počutje

Multivitaminska formula z dodanimi minerali in elementi v sledeh, ekstraktom zelenega čaja in izvlečki grozdnih pečk

 • 13 mineralov in elementov v sledeh
 • Kompleks 14 vitaminov
 • Veliki odmerki vitamina C in vitamina E
 • Vsebuje izvlečke grozdnih pečk in zelenega čaja
 • Hranilne snovi se sproščajo in absorbirajo postopoma
 • Zagotavlja vse dnevno potrebne vitamine

Vitamin D3 - vitamin pomemben za kosti, mišice in imunski sistem (OPC)

 • Kapsula vsebuje kar 2.000 I.U. vitamina D3 C
 • Pomemben za zdravje zob in kost in kože
 • Pomemben za normalno delovanje imunskega sistema
 • Pomemben za normalno delovanje mišic
 • Zelo pomemben dodatek v zimskih mesecih zaradi manj sončnih dni
 • Idealen dodatek v kombinaciji s kalcijem

Ribje olje – visoko koncentirane omega maščobne kisline

 • 540 mg EPA 
 • 360 mg DHA
 • 120 mg GLA 
 • Nepogrešljive v vsakodnevni prehrani

Železo z dodanim vitaminom C

 • Želeto -Bisglycinat z visoko biloško rvednostjo
 • 14 mg (100 % NRV) na tableto kar zagotovi 100% dnevnih potreb
 • Z dodatkom vitamina C za boljšo absorbcijo
 • Pomemben pri metabolizmu maščob, aminokislin
 • Pomemben pri prenosu in hrambi kisikae
 • Pomemben dodatek za vegane in vegetarijance

Ultra A/Z je posebna matrika najbolj pomembnih vitaminov, mineralov, elementov v sledeh in funkcionalnih rastlinskih izvlečkov. Vse vsebovane snovi delujejo kot regulator snovi v telesu in podpirajo pravilno delovanje več procesov v telesu. Številni vitamini in minerali v Ultra A/Z  vplivajo na normalno delovanje imunskega in živčnega sistema, na regulacijo hormonskega sistema, na sintezo beljakovin, na pravilno delovanje ščitnice, na presnovo energije in zmanjšanje utrujenosti

Vitamini, minerali in elementi v sledeh so bistvenega pomena za splošno zdravje. Na splošno velja, da vseh 27 vitaminov in mineralov iz Ultra A/Z najdemo v najrazličnejših živil, kot so meso, ribe, mlečni proizvodi, sadju in zelenjavi. Vendar je potrebno vedeti, da zaradi predelave vsebujejo izredno mali delež le-teh. Prav tako je težko zagotoviti vse potrebne fitokemikalije, kot jih najdemo v ekstraktu grozdnih pečk in zelenemu čaju.Vitamin kompleks v Ultra A/Z, je sestavljen iz 14 vitaminov (A, B, C, D, E in K). Vitamina C in E sta pomembna za pravilno delovanje in zdravje imuinskega sistema, za zaščito celic pred prostimi radikali. Vitamin C prispeva tudi k normalni tvorbi kolagena, ki je pomemben za pravilno delovanje hrustanca, kosti, zob, dlesni in kože. Vitamin B skupine so pomembni za presnovo energije, prispevajo k zmanjšanju utrujenosti. Biotin (vitamin B7 in vitamin H) je še posebej pomemben za zdravje las in nohtov. Vitamin D pospešuje absorbcijo kalcija, potreben je za normalno rast in mineralizacijo zob in kosti. Vitamin K vpliva na koagulacijo v krvi.

Vitamin D izvaja vlogo prohormona. SInteza vitamina D se prične ob izpostavljenosti soncu. V zimskih mesecih, ko je sonca manj, pogosto pride do pomanjkanja vitamina D. Temu se je potrebno izogniti, kajti vitamin D je potreben za normalno delovanje imunskega sistema, normalno raven kalcija in pospešuje absorbcijo kalcija, sodeluje pri nastajanju kosti in ima številne druge pozitivne vplive.

Študije so pokazale, da je razširjeno pomanjkanje vitamina D. Sodoben način življenja, dolg delovnik, vse manj gibanja na svežem zraku in soncu privedejo do njegovega pomanjkanja. V primeru pomanjkanja je nujno potrebno zagotoviti potrebe po vitaminu D. Vitamin D pomemben za razvoj in rast, saj pospešuje absorbcijo kalcija in sodeluje pri nastajanju kosti. Pomemben je za zdravje zob in kosti, za krepitev imunskega sistema, za pravilno delovanje mišic. Vitamin D igra pomembno vlogo tudi pri zmanjševanju tveganja za razvoj multiple skleroze, srčnih bolezni in drugih.

EPA/DHA/GLA so sestavljene iz visoko kakovostnega prečiščenega ribjega in svetlinovega olja.Ta olja so zelo koncentrirana z omega-3 maščobno kislino, EPA in DHA ter omega-6 maščobno kislino GLA.EPA/DHA/GLA maščobne kisline pomagajo ohranjati  normalno funkcijo možganov, vid, delovanje srca in vzdržujejo normalno raven holesterola

Te maščobne kisline dajejo izdelku posebno mesto med tovrstnimi prehranskimi dopolnili ali izdelki na trgu, saj sinergijski učinek le-teh daje DOSTI BOLJŠE REZULTATE.V zvezi s tem je treba opozoriti, da so omega-3 maščobne kislline oziroma viri iz katerih se le-te pridobivajo pogosto izpostavljene nevarnosti kontaminacije (na primer živo srebro v ribah) ali pa jih je treba najprej pretvoriti v bolj aktivne oblike.EPA/DHA/GLA so najbolj kompleksen in celovit izdelek to vrste na trgu.

Železo (Fe) je za telo esencialen element. Ima veliko pomembnih vlog v organizmu – sodeluje pri prenosu in hrambi kisika, je pa tudi kofaktor pri metabolizmu nekaterih hranil. V živilih ga najdemo v dveh oblikah – v t.i. nehemski obliki (v živilih živalskega in rastlinskega izvora), in kot hemsko obliki (izključno v živilih živalskega izvora), kjer je železo vezano v mioglobinu in hemoglobinu. Hemsko železo je za človeka bistveno bolj izkoristljivo kot nehemsko železo.

Železo sodeluje kot kofaktor pri mnogih metabolnih procesih in redoks reakcijah, ki so pomembne za življenje: sinteza DNK, prenos elektronov in kisika, dihanje, metabolizem aminokislin, maščob, alkohola, vitamina A in sulfita.

 • Priporočen dnevni vnos (PDV) železa za odraslega človeka je 14 mg. Le kot primer – takšno količino železa v telo vnesete, če tekom dneva zaužijete skodelico kuhane špinače (180 g), 30 g ovsenih kosmičev, eno jajce (68 g), 40 g sojinega sira ter telečji zrezek (150 g).
 • Glavni vir železa v prehrani so žita in žitni izdelki (tudi kruh), meso in mesni izdelki, ribe, stročnice, zelenjava in sadje.
 • Absorpcijo železa zavirajo fitinska kislina, polifenoli, kalcij in nekatere mlečne in jajčne beljakovine.
 • Absorpcijo nehemske oblike železa spodbuja vitamin C (askorbinska kislina), zato se pri uživanju dobrih rastlinskih virov železa priporoča kombiniranje z živili, ki so tudi vir vitamina C.
 • Pomanjkanje železa je po svetu precej razširjeno. Pogosteje se pojavi pri ženskah v rodni dobi, vegetarijancih, nosečnicah in doječih mamah. Poleg anemija pomanjkanje železa povzroča še vrsto drugih zapletov, še posebej nevarno pa je med nosečnostjo in v zgodnjem otroštvu.
 • Železo je pro-oksidant, zato previsoki vnosi niso priporočljivi. Visok vnos železa predstavlja še poseben problem pri ljudeh z genetsko okvaro hemokromatozo, saj lahko pride do nevarnega nalaganja železa v organih.

OPOZORILO:
Priporočenega dnevnega odmerka ne prekoračite. Držite izdelek izven dosega otrok! Izdelek je prehransko dopolnilo k uravnoteženi prehrani ob aktivnem načinu življenja.

Peak

Peak Pereformance Products je eden vodilnih evropskih proizvajalcev športne prehrane in prehrambenih dodatkov za športnike. Specializirani so za izdelavo visoko kakovostnih prehranskih dopolnil, prilagojenih potrebam posameznika. Pokrivajo vse tipe aktivnih ljudi z različnimi cilji in zvrsti športne aktivnosti; bodybuilding, fitnes, športne vzdržljivosti, borilne veščine.

Obsežna paleta izdelkov vključuje tako klasične športne prehranske dodatke, kot tudi specializirane prehranske dodatke.

Prehrambeni dodatki so primerni za vse vrste treningov s skupnim ciljem: hitra in učinkovita izgradnja mišic ter povečanje splošne telesne pripravljenosti. Strokovnjaki za športno prehrano in neodvisni laboratoriji zagotavljajo, da so Peak izdelki v skladu z najsodobnejšimi in najvišimi standardi za  kakovost in čistost  "GMP", "GSP", "GAP" in v skladu z HACCP konceptom – koncept analize tveganj in kritičnih kontrolnih točk. Vsi produkti so izdelani po standardu za prehrano ISO 9001:2000.