vitamin d3
Vitamin D- 2+1

Vitamin D- 2+1

Vitamin D3 - vitamin pomemben za kosti, mišice in imunski sistem (OPC)

  • Kapsula vsebuje kar 3.000 I.U. vitamina D3 C
  • Pomemben za zdravje zob in kost in kože
  • Pomemben za normalno delovanje imunskega sistema
  • Pomemben za normalno delovanje mišic
  • Zelo pomemben dodatek v zimskih mesecih zaradi manj sončnih dni
  • Idealen dodatek v kombinaciji s kalcijem

Kratek opis izdelka?

Vitamin D izvaja vlogo prohormona. SInteza vitamina D se prične ob izpostavljenosti soncu. V zimskih mesecih, ko je sonca manj, pogosto pride do pomanjkanja vitamina D. Temu se je potrebno izogniti, kajti vitamin D je potreben za normalno delovanje imunskega sistema, normalno raven kalcija in pospešuje absorbcijo kalcija, sodeluje pri nastajanju kosti in ima številne druge pozitivne vplive.

Kaj lahko pričakujemo od izdelka?

Študije so pokazale, da je razširjeno pomanjkanje vitamina D. Sodoben način življenja, dolg delovnik, vse manj gibanja na svežem zraku in soncu privedejo do njegovega pomanjkanja. V primeru pomanjkanja je nujno potrebno zagotoviti potrebe po vitaminu D. Vitamin D pomemben za razvoj in rast, saj pospešuje absorbcijo kalcija in sodeluje pri nastajanju kosti. Pomemben je za zdravje zob in kosti, za krepitev imunskega sistema, za pravilno delovanje mišic. Vitamin D igra pomembno vlogo tudi pri zmanjševanju tveganja za razvoj multiple skleroze, srčnih bolezni in drugih.

funkcionalnost izdelka?

Vitamin D strogo gledano ni vitamin, ampak je prohormon. Znan je kot “vitamin sonca”, kajti telo ga lahko proizvede samo ob izpostavljenosti soncu oziroma UV žarkom.Vitamin D ali kalcitriol igra zelo pomembno vlogo pri ravnotežju kalcija in mineralizaciji kosti. Tako prispeva k normalni absorpciji kalcija (in fosforja), kar prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob. Prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in skrbi za zaščito celic pred oksidativnim stresom, kot tudi za normalno delovanjem mišic. Vitamin D ima tudi funkcijo pri celični delitvi, ki je temeljni pogoj za nastanek novih mišičnih celic.

OPOZORILO:
Priporočenega dnevnega odmerka ne prekoračite. Držite izdelek izven dosega otrok! Izdelek je prehransko dopolnilo k uravnoteženi prehrani ob aktivnem načinu življenja.

Sestavine

Izdelek

tableta VITAMIN D3

Opis izdelka

Prehransko dopolnilo

Posebna opozorila

brez sladil
Uravnotežena in raznolika prehrana in zdrav način življenja so bistvenega pomena za delovanje opisanega proizvoda. Prekoračitev dnevnega odmerka se odsvetuje. Hranite izven dosega otrok

Alergeni: ne vsebuje glutena, ne vsebuje, soje, ne vsebuje mleka, ne vsebuje sladil

 

Pakiranje

plastenka 90tab

Okusi

brez okusa

Rok trajanja

označen na embalaži

Navodilo za uporabo

Zaužijte 1 krat dnevno 1 tablete po obroku z veliko tekočine

Proizvaja:

APPLIED NUTRITION-ANGLIJA

Uvaža:

Velmark d.o.o., Črtomirova 9, 2000 Maribor

 

 

Prehrambene vrednosti

 
ostala sestava dicalcium fosfat,microcistalinska celuloza,magnesium stearat,
 
vsebnost /100g NRV** odmerek** NRV**
Vitamin D3 / / 75 µg 2500 %
* dnevne vrednosti
** doziranje 1 Tab 75µg (3000 I.U.)
ime izdelka peakiranje teža okus EAN
Vitamin D3 plastenka 90 g /  
izdelano v skladu GMP / HACCP

 

Prodajne uspešnice

Whey Concentrate double pack 2000g

Whey Concentrate double pack 2000g

Kratek opis: Whey Protein je sestavljen iz ultrafiltririranih beljakovin sirotke in koncentrata sirotkinih beljakovin, ki velja za najbolj priljubljen in najbolj razši..
29.90€ 35.80€
SPEED SERUM-300GR

SPEED SERUM-300GR

Kaj je izdelek Speed serum? Speed Serum je novi, izjemno močen »energizer« oziroma pospeševalec izgube maščobe. Poleg ekstrakta zelenega čaja, guarane, kofeina, glukor..
19.90€
VEGAN PROTEIN isolat - 750g

VEGAN PROTEIN isolat - 750g

kratek opis: Vegan Protein Fusion predstavljo 100% naravne in čiste rastlinske beljakovine, ki so idealen dodatek za vegane in ljudi z intoleranco na določena živila...
14.90€
ULTRA A/Z -150TAB

ULTRA A/Z -150TAB

Kaj je izdelek ultra a/z? Ultra A/Z je posebna matrika 27 vitaminov, mineralov in elementov v sledeh, obogatena z izvlečki zelenega čaja in grozdnih pečk.Zaradi “timer..
9.90€
PROTEIN BAR 50 -50GR