EAA- ZNANSTVENA MAP FORMULA-400G
EAA- ZNANSTVENA MAP FORMULA 400G

EAA- ZNANSTVENA MAP FORMULA 400G

29.90€
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 29.90€
Dobavljivo: Na zalogi
EAA po MAP formuli zagotavljajo telesu izkoristiljivost NNU (Net Nitrogen Utilisation)-Neto izkoristek beljakovin  99%-kar pomeni , da presnovnih odpadov skoraj da ni oz so le 1%!

Esencialne aminokisline izdelane po patentirani MAP(master amino acid pattern) formuli

 • Posebna MAP formula
 • Popolna optimizacija razmerja amiinokislin
 • Izjemen okus, topnost in naravna barvila
 • 100% Veganske
 • Popolna topnost
 • Idealen dodatek pred, med in po treningu

Pospešuje
gradnjo

Povečuje
vzdržljivost

Zvišuje maso

Brez glutena

Brez OH

s sladili

Kaj je znanstvena MAP formula ?

MAP – ( master amino acid pattern) oz ameriški patent 5.132.133 zagotavlja edinstven vzorec 8 najpomembnejših aminokilsin v pravem razmerju v popolnoma čisti kristalni obliki. Takšne esecnijalne aminokisline imajo dosti boljši izkoristek od sveh ostalih oblik aminokslin in tako vplivajo na optimizacijo sinteze beljakovin v telesu, pusto mišično maso, energijo , delovno sposobnost mišice ter hitejšo in popolnejšo regeneracijo po aktivnosti.

 • EAA po MAP formuli   imajo pomembno vlogo pri Neto izkoristku beljakovin- NNU (Net Nitrogen Utilisation), ki  je odvisen od razmerja med 8 esencialnimi aminokislinami, ki jih telo ne more ustvariti. Najvišji je pri kokošjih jajcih (48 %) in pri mesu (32 %) (INRC 2003). Zaradi več razlogov  prehranska znanost  priporoča zmernost pri uživanju mesa (BF 1997). Bolj varno je uživanje beljakovine rastlinskega izvora, a njihov izkoristek ne presega 18 %. Zato z veganstvom in vegetarijanstvom tvegamo beljakovinsko podhranjenost. Pri vseh vrstah beljakovinskih živil pa je toksičnih odpadkov zelo veliko.
   
 • EAA po MAP formuli zagotavljajo telesu izkoristiljivost NNU (Net Nitrogen Utilisation)-Neto izkoristek beljakovin  99%-kar pomeni , da presnovnih odpadov skoraj, da ni oz so le 1%!
   
 • EAA  po MAP formuli se v telesu abosrbirajo v le 10 minutah ter jih telo sintetizira v pičlih 23 minutah kar prispeva  k hitri izgradnji psute mišične mase hitri regeneraciji  in normalni presnovi energije ter  zmanjšanje utrujenosti.

Kako delujejo EAA ?

Esencialne aminokisline so gradbeni material. Če manjka le ena od njih ali je na voljo v premalih količinah  organizem ne more graditi mišične mase ali pa jo v minimalnih količinah. Z odmerkom 0,4 g/kg telesne teže ima odrasla oseba zagotovljene vse potrebne aminokisline. Otroci oziroma mladostniki v razvoju ter športniki pa potrebujejo večji odmerek. Pri njih ni potreba samo po vzdrževanju, ampak tudi po rasti celic oziroma mišic..

EAA  pospešujejo  rast in vzdrževanje mišične mase. Zagotavljajo izredno hitro oskrbo z vsemi esencialnimi aminokislinami.

Za športnike so EAA zelo pomembne ne le kot  gradbeni material za mišice ter druga tkiva, ampak tudi zato, ker lahko stimulirajo sintezo mišičnih beljakovin oziroma mišično rast .preko normalne meje takrat, ko njihova količina zelo naraste v mišičnem tkivu. Kot »vžigalnik« za povišano sintezo nam služijo BCAA, predvsem L-levcin, medtem, ko EAA skrbijo, da »gradbenega materiala« ne zmanjka

OPOZORILO:
Priporočenega dnevnega odmerka ne prekoračite. Držite izdelek izven dosega otrok! Izdelek je prehransko dopolnilo k uravnoteženi prehrani ob aktivnem načinu življenja.

Sestavine

EAA -ZNANSTVENA MAP FORMULA 

Izdelek

Prašek za pripravo aminkislinskega napitka

Opis izdelka

Prehransko dopolnilo

Posebna opozorila

 

alergeni

Vsebuje sladila-sukraloza

To prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.Priporočljivo za osebe od napolnjenega 16 leta naprej .Priporočenega dnevnega odmerka ni dovoljeno prekoračiti. Shranjujte izven dosega otrok

ne vsebujejo alergenov

Pakiranje

plastenka s 400g EAA v prahu

Okusi

 limonada, ledeničaj-breskva, limona-robida-borovnica, zeleno jabolko.

Rok trajanja

označen na embalaži

Navodilo za uporabo

Zaužijte 15 g praška 2 merici cca 30 min pred telesno aktivnostjo

Sestavine

L-Leucin (14,6%), , L-Lysin-Hydrochlorid (12,8%), L-Valin (12,2%), L-Isoleucin (10,9%), L-Phenylalanin (9,4%), L-Threonin (8,1%), L-Methionin (5,1%), Glycin, L-Tryptophan (2,7%),  Sladilo(Sucralose), Emulgator (lecithine), Barvila(Riboflavin, spirulina).sredsvo za kisanje: citronska in jabolčna kislina, kalciev citrat

Proizvaja: PEAK PERFORMANCE PRODUCTS-LUXEMBURG
Uvaža: Velmark d.o.o., Črtomirova 9, 2000 Maribor

Prehrambene vrednosti

 

/ 100 g

14gr / odmerek

GDA*

Okus:

limonada,robida- borovnica-limona, ledeni čaj – breskva , zeleno jabolko.

 

 

 

L-leucin
L-lysin
L-isoleucin
L-valin

 

1960mg
1500mg
1480mg
1430mg

/

L-Phenylalanin
L-Threonin
L-MethioninL-Tryptophan

 

1290mg
1110mg
700mg
320mg

/

 

 

Peak

Peak Pereformance Products je eden vodilnih evropskih proizvajalcev športne prehrane in prehrambenih dodatkov za športnike. Specializirani so za izdelavo visoko kakovostnih prehranskih dopolnil, prilagojenih potrebam posameznika. Pokrivajo vse tipe aktivnih ljudi z različnimi cilji in zvrsti športne aktivnosti; bodybuilding, fitnes, športne vzdržljivosti, borilne veščine.

Obsežna paleta izdelkov vključuje tako klasične športne prehranske dodatke, kot tudi specializirane prehranske dodatke.

Prehrambeni dodatki so primerni za vse vrste treningov s skupnim ciljem: hitra in učinkovita izgradnja mišic ter povečanje splošne telesne pripravljenosti. Strokovnjaki za športno prehrano in neodvisni laboratoriji zagotavljajo, da so Peak izdelki v skladu z najsodobnejšimi in najvišimi standardi za  kakovost in čistost  "GMP", "GSP", "GAP" in v skladu z HACCP konceptom – koncept analize tveganj in kritičnih kontrolnih točk. Vsi produkti so izdelani po standardu za prehrano ISO 9001:2000.

Prodajne uspešnice

Whey Concentrate double pack

Whey Concentrate double pack

Kratek opis: Whey Protein je sestavljen iz ultrafiltririranih beljakovin sirotke in koncentrata sirotkinih beljakovin, ki velja za najbolj priljubljen in najbolj razši..
49.90€ 59.80€
Whey Selection doublepack

Whey Selection doublepack

ratek opis: Whey Selection je zelo napredna beljakovinska formula, sestavljena iz različnih frakcij sirotke, in sicer iz hidrolizata, hidrolizata in ultrafiltriranega..
59.90€ 75.80€
PROTEIN BAR 50 -50g

PROTEIN BAR 50 -50g

..
2.30€
SPEED SERUM - 300 g

SPEED SERUM - 300 g

Kaj je izdelek Speed serum? Speed Serum je novi, izjemno močen »energizer« oziroma pospeševalec izgube maščobe, ki pospešuje presnovo in prežene utrujenost.. Poleg eks..
19.90€
ULTRA A/Z - 150 TAB

ULTRA A/Z - 150 TAB

Kaj je izdelek ultra a/z? Ultra A/Z je posebna matrika 27 vitaminov, mineralov in elementov v sledeh, obogatena z izvlečki zelenega čaja in grozdnih pečk.Zaradi “timer..
17.90€